Socialt engagemang

Gemenskapsmåltiden och Café Dik Manusch

Gemenskapsmåltiden är ett frivilligt initiativ och arbete för att bjuda in och visa gästfrihet till vår nästa. Vi vill sätta vår tro i handling i Jesu efterföljd och förmedla Guds kärlek till alla människor. Genom Gemenskapsmåltiden får vi möjlighet att:

– tjäna varandra

– dela gemenskap

– arbeta för en rättvis värld.

Verksamheten i EFS kyrkan i Luleå

Måndag: Café Dik Manusch 08.30-10.00 (UPPEHÅLL)

Vi serverar frukost och delar ut “Dik Manusch” som är en gatutidning för hemlösa att sälja och är ett viktigt stöd, särskilt för hemlösa EU migranter. (”Dik Manusch” betyder ”se människan” på romani.) Tidningen kostar 50 kronor styck och försäljarna får behålla alla pengar. Tidningens innehåll handlar om situationen för EU migranter i Sverige, Rumänien och Bulgarien, men också om kampen för fred och rättvisa i allmänhet.

Tisdag: Gemenskapsmåltiden 17.00–19.00

Varje tisdag kväll delar vi en måltid tillsammans. Maten är gratis och alla får hjälpa till så mycket de vill och kan. Vi erbjuder kläder och möjlighet till duschning och tvättning av kläder. Kvällen börjar och slutar med bibelreflektion och bön.

Läkare i världen

I maj 2016 öppnade Läkare i världen en klinik i samarbete med Gemenskapsmåltiden på tisdagar. Läkare i världens volontärer är på plats varje tisdag kväll för att erbjuda vård. Läkare i världen erbjuder även hälsosamtal och grupputbildningar för utsatta EU-medborgare.

Har du frågor eller är intresserad av verksamheten i Luleå kan du kontakta volontärsamordnaren Annelie Danielsson på norrbotten@lakareivarlden.se