Hösthälsningar från Senapskornet

Elisabeth plockar svamp

Just nu lever vi så uppenbart i skapelsens överflöd och Guds stora godhet blir så uppenbart. Trädgården och skogen bara spiller över med skörd! Vi hoppas på att kunna sprida glädjen genom att dela med oss av skörden och att generositeten kan även smitta andra, kanske vi kan till och med våga hoppas på att hela världen bli smittad av generositetens ande och att vi kan se en värld där resurserna fördelas rättvist. Kan vi våga hoppas på en värld där ingen har för mycket längre och ingen har för lite, de rika befrias från sina rikedomar och de fattiga från sin fattigdom? En stor del av trädgårdens skörd används i EFS kyrkan i Gemenskapsmåltiderna på tisdagar och Internationella mötesplatsen på torsdagar. Välkommen att vara med och se glimtar av Guds rike redan här och nu när vi delar maten vid bordet. 

I augusti berikades vi av besökare kopplade till Catholic Worker-rörelsen i Nederländerna. Som mest var det tre familjer här, och vi fick dela arbete med trädgård och honungsskörd, bär- och svampplockning, bönerytm, lek och måltider tillsammans. Vilken inspiration det var att dela livet med dem en kort tid! Det känner vi oss väldigt tacksamma för.

Den 23 september kl 9-15 har vi skördedag. Kom och hjälp oss ta upp potatisen och förberedda trädgården för vintern!  Du är välkommen att komma när du kan och hjälpa under dagen. Vi pausar kl 12 och äter lunch tillsammans. 

Välkommen också att vara med på Kristna freds träffar i höst. Det kommer vara tre tillfällen:

sön 17/9 kl 14-17 EFS kyrkan

sön 22/10 kl. 14-17 EFS kyrkan

lör 18/11 kl 9-16 Bildas lokal

Fokusen kommer vara att utbilda oss till ickevåldstränare. De första två träffarna är öppna för alla. Sista träffen behöver man anmäla sig till. Läs gärna mer om detta här

Snart kommer våra nya Solidaritetskår-volontärer. Denna gången kommer de ifrån Marocko, Belarus och Georgien. Be gärna för dem! Och vi söker en cykel för en av volontärerna att använda under sin tid här. Om du har en bra cykel ståendes som du inte använder får du gärna skänka den till Senapskornet

Som många vet så finns det faktiskt en hel del hemlösa i Luleå. Just nu har vi inte kapacitet att ta in någon mer hemlös i Senapskornet. Men om du känner en kallelse att att upplåta ett rum i ditt hem kan du gärna höra av dig till oss och så kan vi sätta dig i kontakt med någon som skulle behöva plats.

Det var allt för denna gången. 

Må Guds frid fylla dig,

Josh för Senapskornet