Nyheter från Senapskornet

Hej och god fortsättning! 
Några spännande saker har hänt sedan vi hörde av oss sist som vi vill dela med er. I början av december fick Jamil äntligen besked från Migrationsverket om att han har beviljats arbetstillstånd för två år! Detta är ett stort bönesvar och vi gläds tillsammans med Jamil över detta! Den 20 december bjöd Jamil alla sina kunder som hjälpt honom att nå detta mål på afghansk mat hemma här i Senapskornet. Det var en mycket glädjefylld fest! 

image.png
Jamil i den blåa skjorta

Dagen efter Jamils fest fick Kommuniteten tillskott när Elisabeth och Josh åkte in till sjukhuset för att föda barn. Benjamin Dale kom till oss lördag morgon den 21 december och vi är så tacksamma att allt har gått bra! Vi har verkligen fått en speciell jul i år! 


Nu under de kommande månaderna tar kommuniteten ett steg tillbaka från engagemanget i några områden för att ger plats åt Benjamin och de förändringar som kommer med ett nyfött barn. En sak som vi tar ett steg tillbaka från är Öppen kväll. Vi tar uppehåll under vårterminen och vi hör av oss när vi tar upp det igen. 
Däremot kan ni hålla öronen öppna för några Kristna Freds evenemang som äger rum under våren. Just nu är vi fortfarande i planeringsfasen men vi återkommer när det finns mer information. 


Tack så mycket till alla som skänkte gåvor till julbordet på Gemenskapsmåltiden i december! Vi fick en mycket fin kväll tillsammans! Vi söker fler volontärer som vill hjälpa till framöver så hör av dig om du är intresserad. 

Sist men inte minst: Välkommen till Ekumenisk vintervecka i Luleå 16-19 januari. Temat är ”Jorden vi ärvde – om vårt ansvar att vårda och värna skapelsen”. Mer information hittar ni här: https://www.efslulea.se/uploads/2/5/0/6/25064805/ekumeniska_vinterveckan_2020.pdf På torsdag kl. 19 kommer Josh att medverka vid ett panelsamtal. Hoppas vi ses!

😊

Guds frid och fred!

Josh, Elisabeth, Jamil, Ruth och Benjamin

Nu gör jag något nytt. Det spirar redan,märker ni det inte?Jag gör en väg genom öknen,stigar i ödemarken. (Jesaja 43:19)