Månadsbrev från Senapskornet

Hej!

Tack och lov har solen kommit tillbaka hit upp till Norrbotten! Vi njuter av den ljusa vårvintern här på Sundet i Luleå. Här i Senapskornet, medan skotten gror i fönsterna, längtar vi redan till planteringssäsongen. (Tack till alla som hjälpte till att så purjolök under Sammankomst!) Säkert är vi många som längtar efter att gräva i marken igen, inte minst hönorna!
Vi vill dela med lite information som ni gärna får sprida vidare:
1. Vi har jobbat en del med vår hemsida för att göra den mer användbar. Där kommer vi hålla er uppdaterade med bilder och blogginlägg om kommuniteten Senapskornet. Kolla in: www.kommunitetensenapskornet.se
2. Vi vill även sprida information om kommunitetsåret på Hjälmared Folkhögskola. Hjälmared kommer till hösten att erbjuda en linje om kommunitetsliv som heter ”Pilgrim och kommunitet”. Under året läggs fokus på arbete, studier, bön och aktivism. Det är även möjligt att studera på distans och samtidigt bo i kommuniteten Senapskornet eller någon annan kommunitet. Mer information hittar du på: kommunitetsåret.se.
3. Fundera på om du eller någon du känner vill komma och besöka oss under sommaren och hjälpa till med trädgårdsarbete. Vi söker medhjälpare under sommaren som vill provbo med oss en eller två veckor och delta i kommunitetens rytm samt hjälpa oss med trädgården. Vi kräver ingen avgift för boende eller mat. Kom och utforska ett liv i gemenskap i Jesu efterföljd.
4. Välkommen att tillbringa 10 timmar i tystnad här på Sundet den 6 maj. Temat för retreaten är ”I Ditt ansiktes ljus”. Dagen är upplagd med tidebön, måltider, möjlighet till enskilda samtal, och kvällsmässa. Senapskornet samarbetar med Mirjam Eriksson, präst i EFS Luleå, samt Johan och Ulrica Vedin som är medlemmar i Ekumeniska kommuniteten Bjärka-Säby. Anmäl dig till oss om du vill komma.
5. Sist men inte minst, vi har ingen vanlig Öppen kväll i april utan hänvisar till Skärtorsdagsmässa i Luleå Domkyrka den 13 april kl. 19.00. Nästa Öppen kväll är 11 maj, välkommen!
Guds frid!
Josh och Elisabeth från Kommuniteten Senapskornet