Sommar uppdateringar

Kära Senapskornets vänner!
Nu går sommaren mot sitt slut, men vi har mycket att vara tacksamma över! I början av juni kom Christin Söderbacka till oss för att dela kommunitetslivet i två månader under sommaren. Tiden har gått så fort och hon åkte härifrån redan för två veckor sen. Men vi är så tacksamma att vi har fått lära känna henne och för allt hon har bidragit med här i kommuniteten. 

image.png

Vi har också fortfarande också mycket att göra för att stå emot militarisering av Norrbotten. I juni ägde NATO övningen Arctic Challenge Exercise rum i hela Norrbotten, delar av Norge och Finland. Flera NATO.länder deltog. Denna övning sker vartannat år och är oerhört destruktiv mot naturen. Genom att samarbeta med NATO riskerar Sverige även att kärnvapen placeras i Sverige. NATO-övningarna är även något som eventuellt kan trappa upp konflikter snarare än skapa fred. Vi tror att fredsskapande och att öva för krig är motsatser och kan inte förenas. För att visa vårt motstånd under övningen organiserade vi en bönesamling för fred utanför ingången till F21 flygbas. Innan samlingen började blev vi granskade av väktarna och fick också ett mycket intressant samtal med dem. En fråga vi fick från en vakt var, ”Tänker ni komma tillbaka flera gånger?” Vi var tvungna att svara att så länge det sker krigsövningar i Norrbotten så måste vi fortsätta att be för fred och avrustning. 

image.png

Ett stort tack till alla som har kommit och hjälpt i trädgården i år. Den här tiden på året ger den rik skörd och mycket glädje. Guds godhet blir så uppenbart när man får skörda in så mycket goda grönsaker! Tack till alla som har delat på skörden vid matbordet med oss också! Vad mycket godare maten blir när den delas med vänner! 

image.png

Den 18 september har vi skördedag och arbetsdag i trädgården. Vi tar upp potatisarna samt förbereder trädgården för vintern. Välkommen att komma och hjälpa till! Vi bjuder på lunch. Vi börjar kl. 9 och jobbar fram tills lunch. De som kan får gärna fortsätta efter lunch också. 


Guds frid och fred!Josh och Elisabeth för Senapskornet