Nyårs uppdateringar

Hej Senapskornets vänner!

Vi vill säga ett stort tack till alla som gav en julgåva till Gemenskapsmåltidens verksamhet i EFS-kyrkan! Det betyder väldigt mycket för oss och de många som besöker oss. Nu längtar vi mycket efter att få träffas och dela en vanlig måltid igen med våra vänner på tisdagar. Men tills dess fortsätter vi med den mycket förenklade versionen. I januari började vi samlas utanför kyrkan kring en eldkorg på tisdagar för att dela gemenskap. Med de existerande restriktionerna har detta varit en mycket uppskattat sätt att känna värmen i gemenskapen. 

Vi vill också tacka alla som på olika sätt har stått upp med oss i kampen för att rädda Luleås härbärge. Vi har verkligen försökt och gjort allt vi kunnat för att stoppa nedstängningen, men tyvärr räckte det inte. Vi är mycket ledsna och upprörda över hur kommunen struntar i sitt ansvar att hjälpa ALLA som är utan tak över huvudet. Men vi lägger också detta i Guds händer med hopp om att någonting gott kan komma ur detta trots allt.   

Andra nyheter vill vi dela är att i början av januari tog vi (Jonathan, Elisabeth, och Josh) tid för att överlåta oss till Gud och till varandra för att leva efter Senapskornets vision och principer. Vi gjorde detta genom en överlåtelse gudstjänst med nattvard som vi firade här hemma tillsammans med Joel Wadström, präst i EFS Luleå. Vi har beslutat att överlåta oss terminsvis och därför har vi överlåtit oss tiden fram tills juni. Det blev en meningsfull stund tillsammans i Guds närvaro. Under dagen spenderade vi tid tillsammans och gjorde en utflykt till en pulkabacke i närheten! 

image.png

Nu ser vi fram emot en ljusare vår och är hoppfulla om vad Gud vill göra i oss. 
Vi lämnar er med en Bibeltext som talar mycket till oss i Senapskornet:Som Guds utvalda, heliga och älskade skall ni alltså klä er i innerlig medkänsla, vänlighet, ödmjukhet, mildhet och tålamod. Ha fördrag med varandra och var överseende om ni har något att förebrå någon. Liksom Herren har förlåtit er skall också ni förlåta. Men över allt detta skall ni ha kärleken, det band som ger fullkomlighet. Låt Kristi frid råda i era hjärtan, den som ni kallades till som lemmar i en och samma kropp. Visa er tacksamhet. Låt Kristi ord bo hos er i hela sin rikedom och med all sin vishet. Lär och vägled varandra, med psalmer, hymner och andlig sång i kraft av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan. Låt allt vad ni gör i ord eller handling ske i herren Jesu namn och tacka Gud fadern genom honom. (Kol. 3:12-17)

Guds frid och fred!Josh, Elisabeth och Jonathan för Senapskornet

image.png

(Julafton i Senapskornet)