Nyheter från Senapskornet

Varma hälsningar!

Nu går sommaren mot sitt slut och många tar upp sina vanliga (corona-anpassade) rutiner igen. Här på Sundet är det just den här tiden på året som vi tycker är roligast, därför att trädgården exploderar med grönsaker att skörda och skogen med bär och svamp att plocka. Vilken underbar känsla det är att laga hela måltider med bara mat man har plockat och skördat i naturen! Förra veckan skördade vi även 17 kilo honung från våra bisamhällen! Gud är god! 

image.png

Vi välkomnar alla som vill att komma och dela på skörden med oss när vi har Skördedag den 19 september. Vi börjar kl 9 och pausar för lunch ute kl. 12. Vi jobbar lite längre efter lunch och avslutar med fika kl. 14.30. Kom när du kan och stanna hur länge du vill. Anmäl dig så vi vet hur mycket mat vi ska laga. Om det blir regn skjuter vi upp skördedagen.

För några veckor sen installerades solpaneler här på Sundet. Panelerna kommer att producera en stor del av elen som används här på gården. Det känns jätteroligt att de är igång och producerar grön el. Hur viktigt det är att vi fortsätter att ställa om våra liv till att bli mer hållbara! 

Ett stort böneämne är för de hemlösa i Luleå. Socialnämnden har förra veckan beslutat om att stänga natthärbärget i februari för att kunna hitta ”ett bättre sätt att hjälpa de hemlösa” – ett fruktansvärt besked för våra hemlösa vänner, som då troligtvis står utan tak över huvudet mitt i smällkalla vintern. Det är mycket tråkigt att ett arbete som fungerat så bra i tre år (mycket tack vare ideella!) tvingas avbrytas utan att veta om något annat tar vid. Be gärna för att situationen ska lösa sig för de mest sårbara i vårt samhälle!

Efter en tre månaders uppehåll drar vi igång igen med Gemenskapsmåltiden igen på tisdagar i EFS-kyrkan, men på grund av pandemin kommer den se mycket annorlunda ut en tid framöver. Vi kommer inte kunna dela måltidsgemenskap just nu, utan inriktar verksamheten mot de som är hemlösa och erbjuder dusch, kläder och läkarbesök tillsammans med Läkare i världen. Vi behöver fortfarande volontärer för att hjälpa organisera upp detta. Hör av dig om du är intresserad! Vi har kunnat ses i en park ett par gånger för att dela gemenskap med andra som vi brukar träffa på tisdagar. Vi har varit en liten skara men det har varit väldigt fint att få återses, fika och be tillsammans! Hör av dig om du vill få ett sms nästa gång vi tar med fika till parken.

Här i kommuniteten gläds vi över gemenskapen som vi får dela tillsammans i huset. Vi fortsätter att använda utrymmen som vi har för att visa gästfrihet för flyktingar och andra hemlösa. Just nu har vi två personer som vi har upplåtit plats för. Att ha dem här känns som en stor tillgång till kommuniteten! De hjälper oss här omkring med mycket och vi får äta mat från Etiopien och Afghanistan regelbundet! Vi gläds också åt att vår vän Jonathan Karlsson har bestämt sig för att flytta in i Kommuniteten som långsiktig medlem.    

Vi fortsätter att försöka rota oss i Guds kärlek. Be för oss och vi hoppas att ses igen snart! 

Så sade han: ”Vad är då Guds rike likt? Vad skall jag jämföra det med? 19Det är som ett senapskorn som en man sätter i sin trädgård. Det växer och blir till ett träd, och himlens fåglar bygger bo bland grenarna.”  (Luk. 13:18-19)

Frid och fred från oss här i Senapskornet!

Josh för Senapskornet